Va de debò la lluita pel referèndum per part de En Comú – Podem?

Una de les preguntes que ens fem molts és: Si l’Estat no permet el referèndum, què farà En Comú – Podem? Res? Esperar a la pròxima legislatura?

Ens diuen que no cal posar-s’hi en escenaris indesitjables, però la realitat és que és el resultat més probable. Els desitjo molta sort i que l’aconsegueixin, però si no, els hi proposo una forma d’aconseguir-lo.

Com que entenc que són persones lluitadores i que creuen en el seu programa, no consideraran lluita no fer res o simplement esperar que caigui del cel si no tenen majoria suficient per fer un referèndum.

Per això, si (en condicional) no aconsegueixen majoria suficient per produir un referèndum d’autodeterminació a Espanya, com a sobiranistes, els hi proposo que es sumin al procés sota les següents garanties:

Com que Junts pel Sí i CUP admeten que tenen majoria suficient per iniciar el seu programa electoral (majoria d’escons) però no per culminar-lo (no hi ha majoria de vots sobre el total), tots parlen de fer un referèndum final de ratificació del procés, que de facto es podria convertir en el referèndum.

Com que s’entén que Catalunya sí que es pot és sobiranista i majoritàriament federalista, no tindria cap problema en sumar-se en un procés de construcció d’estructures d’Estat de forma no subordinada a l’Estat i que culmini, no amb la independència immediata, sinó amb un referèndum, acordat o no a final del procés.

Això no només donaria temps per poder pactar un referèndum sinó que en cas que fos impossible, podria obrir la via de mediació amb la UE, de tal manera que exigís un referèndum acordat a Espanya. Només fent força cap al procés de construcció d’estructures d’Estat i fent actes de sobirania és possible provocar aquest escenari si l’Estat segueix tancat a la possibilitat d’acord.

Com al programa electoral de Catalunya sí que es pot repeteixen diverses vegades que estan a favor d’un procés constituent català no subordinat, no veig problema per sumar-s’hi fins arribar al referèndum de ratificació.

Ara bé, si la seva opció és arribar al Congrés i no fer absolutament res (queixar-se molt fort és no fer res) si no tenen majoria suficient per fer un referèndum, podrem entendre doncs que ni defensen realment el referèndum, ni son sobiranistes i probablement el que sí siguin, és la major estafa democràtica que ha hagut en els darrers anys.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s