La Colau contra l’espasa i la paret, l’independentisme ha de jugar bé les cartes

Ada Colau probablement vol un govern en solitari a l’ajuntament a Barcelona amb pactes puntuals amb ERC, PSC i CUP. L’independentisme ha d’evitar això, sobretot el pacte amb el PSC.

Primer de tot, és molt important un pacte entre CiU, ERC i CUP que tanqui files al voltant del procés sobiranista. Aquest pacte garanteix la unitat (no llista única) sinó la unitat, la veritable unitat d’acció dins de la diversitat ideològica.

Segon, s’ha de prioritzar el pacte de Barcelona en Comú amb ERC i CUP amb l’abstenció de CiU. Important el paper de CiU perquè aquesta abstenció vindrà condicionada juntament amb el suport d’ERC i CUP a que Barcelona en Comú es comprometi pel procés sobiranista i que en un pacte de mínims, obeirà una majoria independentista al Parlament de Catalunya i farà un referèndum per adherir-se a l’AMI.

Tercer, ERC i CUP hauran d’entrar al govern de l’ajuntament, molt important, sobretot per tenir més influència que el PSC. S’ha d’evitar qualsevol pacte amb el PSC.

Si Barcelona en Comú es nega a donar suport a l’acord independentista abans exposat o prefereix anar per lliure i anar pactant amb uns i altres, incloent al PSC, sense cap preferència per ERC i CUP; aquests i CiU han de tancar files i fer oposició ferotge contra Barcelona en Comú, dificultant qualsevol pacte i obligant a Barcelona en Comú a pactar amb PSC, C’s i PP, perquè ni amb PSC i C’s arriba a majoria absoluta.

Barcelona en Comú ha de triar: pacte independentista amb ERC i CUP i abstenció de CiU o pacte amb la dreta amb PP, C’s i PSC i oposició ferotge de CiU, ERC i CUP.

Per això és molt important la unitat independentista, que insisteixo, mai significa llista única o unitària, la unitat independentista vol dir unitat d’acció en l’estratègia independentista.

El risc és que aquesta unitat no existeixi, en aquest escenari pot passar el següent: un, que ERC i CUP pactin amb Barcelona en Comú amb suports puntuals del PSC i CiU els acusi de nou tripartit matant el procés; i dos, que Barcelona en Comú prefereixi un pacte estable amb el PSC i ERC i CUP facin de tontos útils sense cap compromís independentista.

El procés vira a l’esquerra, es reforça i aquesta és una oportunitat molt bona perquè l’independentisme decanti la balança al seu favor sumant a Barcelona en Comú. Juguem la millor partida amb les nostres cartes, ho tenim a guanyar però calen grans aliances.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s