No a la independència de la mà de CiU

Una de les grans contradiccions de l’esquerra és haver de pactar amb CiU l’únic procés que pot canviar-ho tot a Catalunya: la independència. És un fet contradictori i que genera molt dubtes entre la població, com és possible que amb CiU, que sempre ha sigut autonomista, que ha sigut corrupte, que ha retallat i fins fa poc estava orgullós de liderar l’administració que més retallava, ara pacti l’esquerra amb ells per la independència? Són retallades a canvi d’independència, és el control de CiU a canvi de la independència?

Us reprodueixo a continuació una conversa que vaig tenir amb @pato_albert que podeu seguir aquí. Tracta de respondre aquestes preguntes, l’Albert em posa sobre la taula aquesta incoherència.

Sergi: Vist el discurs social del Bosch, calcat a la Colau, però millor el de la Lecha, no entenc el vot a Barcelona en Comú. És pel màrqueting i publicitat?

Albert: El discurs potser, però el pacte amb CiU ha permès totes les retallades de la dreta.

Sergi: És molt fàcil dir que ERC avala retallades quan no hi ha alternativa en la Catalunya autonòmica. M’agradaria veure a ICV-EUiA governant aquesta Generalitat autonòmica, a veure les retallades; perquè IU amb el PSOE han fet les mateixes polítiques de retallades a Andalusia que a Catalunya ERC i CiU. Era que ERC pactés amb CiU assegurant el procés o llençar a CiU a dependre d’aquests:

CC8gQFXWgAAu2hy

Albert: Quan IU va començar a pressionar al PSOE a Andalusia sobre temes socials ja has vist, trenquen pacte i ara sense govern. ICV ha fet propostes que el corró CiU i ERC no ha permès. Hem de fer política social encara que no siguem independents.

Sergi: L’impost als bancs entre altres polítiques no estan per la prohibició de l’Estat, també li vaig demanar concreció a ICV en el pressupost, que ho he seguit molt a prop, i em van donar un document buit de contingut. ERC per la seva banda, va trencar el pacte, va dir de fer les eleccions abans de les municipals com a Andalusia. Finalment es va arribar a l’acord d’eleccions al setembre pel procés, que per la meva opinió, CiU li va fer un gol a ERC aquí.

Albert: CiU i PP no depenen, PACTEN! Hemeroteca del Congrés!

Sergi: Quin pacte prefereixes? vols llençar a CiU amb aquests? o aprofitem el debat sobiranista perquè CiU i PP siguin irreconciliables?

Albert: Espasa o paret? Vull un pacte per decidir-ho tot i això ho diu Barcelona en Comú i CUP. Si ERC, vol ja serem tres.

Sergi: Barcelona en Comú no defensa el dret a decidir-ho tot. Si Barcelona en Comú ho defensés seria independentista i no posaria condicions, perquè la ruptura amb l’Estat espanyol és la millor via per decidir-ho tot.

Albert: Com a anarquista potser hauries de defensar també la destrucció de l’Estat català. Ni Deu ni Pàtria ni Rei…

Sergi: I tant! procés constituent amb força municipalista per trencar el monopoli d’un Estat català i alliberar els municipis.

Albert: M’hi apunto

Sergi: Crear una estructura pública des de la gent, plenament municipalista i amb arrels en la desobediència popular és una bona base. Per això és important collar CiU el màxim, perquè hi és ens agradi o no. Que CiU normalitzi la desobediència és una llavor enverinada per la dreta, una hipoteca ideològica pel conservadorisme enorme. Cal doncs continuar amb el procés i Barcelona en Comú, ICV-EUiA i Podemos ja s’haurien d’haver sumat i van tard. Perquè ERC-ICV-EUiA-Podemos-CUP en un procés constituent català tindran una força brutal davant d’una CiU desgastada.

Albert: Val, i això com es menja anant del bracet amb CiU? O matxacant a la Colau (municipalista d’esquerres) per no ser independentista?

Sergi: He criticat força Barcelona en Comú pel tipus de campanya electoral que ha fet, a més, ha fet de Trias un vot útil per molts independentistes, quan interessa que vagin a ERC o CUP. I per cert, es va de bracet amb CiU perquè no marxi amb el PP, és fonamental tenir controlat a aquest partit i tenir a la dreta ben dividida. Es pot anar de bracet de CiU amb esquerres fortes i juntes i per tant més influents o dividides com ara.

Albert: Us acabaran venent i ells pactant. Guanyi qui guanyi… No ens entendrem, amb la dreta del bracet enlloc! Soc d’aquesta pasta. Els transversalismes no els entenc. Ni el de Podemos.

Sergi: No ens vendran si ICV-EUiA i Podemos s’hi sumen. M’estàs dient que si el PP es fes republicà i federalista, optaries per monarquia centralista per no anar de bracet del PP?

Albert: No, no hi aniria de bracet del PP. La dreta pot ser federalista i republicana. Com hi han indepes fatxes.

Sergi: Llavors dones per impossible qualsevol canvi? La qüestió no és si l’esquerra pacta amb la dreta grans canvis o no, la qüestió és en quines condicions les pacta. Jo no hi renunciaria a cap dels meus principis si el dia de demà gent de dretes me’ls compren i comparteixen.

Albert: Quan el teu enemic t’aplaudeix… T’estàs equivocant.

Sergi: O potser he transformat a la societat. CiU va aplaudir el matrimoni homosexual, fa qüestionar això a l’esquerra la seva defensa del matrimoni homosexual?

Albert: Ostres, m’ha agradat compartir aquestes opinions. Però ja hi ha decalatge en preguntes i respostes. Ens uneix més que ens separa.

Sergi: Igualment, bona nit!

Albert: Salut i república (catalana)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s