El full de ruta de CiU

Una de les preguntes que molts independentistes es fan és per què Convergència Democràtica de Catalunya no trenca amb Unió i per què manté a dins a en Duran quan aquest ha dit per activa i per passiva que no vol la independència de Catalunya. Per molts independentistes, l’aposta arriscada de Mas i el compromís de Ramón Tremosa amb Catalunya compensa la pudor que pugui fer Duran i Lleida i l’anterior eurodiputat per Unió, en Sedó, molt amic ja no del PP europeu, sinó del PP espanyol. Però, malgrat la confiança cega i l’absurd argument de que si no es dóna suport a CiU el procés cau, hi ha motius de pes perquè es donin aquests arguments i CiU no trenqui. Això s’explica pel full de ruta que CiU ja té dibuixat.

CiU té la intenció de fer la consulta pel 9 de novembre, vol fer la pregunta que es va acordar i vol fer tot el possible perquè aquesta consulta es pugui fer. Si la consulta no es fa perquè la pressió ha sigut enorme, ja sigui en sancions o que es retiren les urnes o que es declara il·legal i hi ha el risc de baixa participació, CiU té la intenció de internacionalitzar el conflicte i denunciar que no es pugui votar entre altres greuges que pateix la Generalitat i els catalans. El que diran es que ens estem carregant de raons i el fet que prohibeixin la consulta és un.

Si la consulta es fa, guanyi el resultat que guanyi, CiU no té la intenció de declarar la independència de Catalunya, el seu objectiu és dir que la consulta és consultiva, i per tant, no vinculant i que la seva intenció és negociar amb el govern espanyol per encabir i canalitzar les demandes dels catalans.

Ja sigui amb l’hipotètic context de la queixa de que no es deixa votar i amb la promesa d’eleccions plebiscitàries o el context de que la consulta es fa i es diu de negociar amb el govern espanyol, CiU vol fer eleccions just després de les eleccions generals de l’any que ve, i espera que hi hagi una fragmentació enorme al Congrés dels Diputats. Abans de les eleccions catalanes i just després de les Generals, en Duran i Lleida intentarà encabir un pacte fiscal amb blocatge de competències. La intenció és que aquest guanyi, es faci una consulta sobre això i es guanyi amb àmplia majoria. Si això no és possible el full de ruta de CiU es desdibuixa aquí, es farien eleccions catalanes i que el següent govern, possiblement d’ERC se’n ocupi d’aquesta patata calenta.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s