Polibi i la constitució mixta

Prescindeix de realitzar avaluacions normatives, limitant la seva teoria a indagar en les raons que li permeten explicar els èxits assolits per Roma en un període de temps tan breu. Per ell existeixen 3 formes de govern pures que estan associades a 3 formes de govern corruptes. La monarquia degenera en tirania, l’aristocràcia en oligarquia i la democràcia en anarquia. Sosté que no hi ha una forma de govern pur que sigui millor que la resta, per ell allò important és l’estudi de les implicacions que tenen les dinàmiques internes de cada règim polític.

En la seva teoria és inevitable que una forma pura de govern degeneri a la forma corrupta, com més aviat la forma pura assoleixi el seu ideal més aviat es veurà abocada a la seva degeneració. Les diverses formes polítiques van degenerant i donant lloc a una nova forma: monarquia – tirania – aristocràcia – oligarquia – democràcia – anarquia fins arribar a la màxima debilitat, moment en que el règim polític queda a la mercè dels seus veïns més forts.

Considera que la única forma d’aconseguir estabilitat serà sintetitzant les tres formes pures de govern com sosté que va passar a Roma, explicant així la gran expansió que sofrí. La síntesi del poder dels cònsols (monarquia), la del Senat (aristocràcia) i la del poble (democràcia) en un únic règim polític era l’èxit que garantia l’estabilitat de la República.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s