El fals dilema per atacar el català

Els sectors espanyolistes (C’s, PP i PSC) fa temps que porten utilitzant en el seu argumentari la fal·làcia del fals dilema per aconseguir un únic propòsit: eliminar tot el que soni a català i com a conseqüència anar espanyolitzant Catalunya.

Aprofitant l’asfixia econòmica que pateix la Generalitat causada principalment per l’enorme espoli fiscal utilitzen el recurs del fals dilema per motius interessats. Un cas molt clar és la voluntat de retallar o eliminar TV3, el referent català per la normalització de la llengua als mitjans de comunicació:

“No hi ha calers, o retallem TV3 o sanitat/educació”

“Jo prefereixo retallar TV3 abans que retallar en sanitat i educació”

 “Si tu no vols retallar TV3 vol dir que estàs a favor de retallar en sanitat i educació”

Aquestes afirmacions porten a un fals dilema:

Amb aquest fals dilema obliguen a escollir entre que retalli la Generalitat o que retalli la Generalitat, mai que retalli l’Estat o que s’augmentin els ingressos, ja sigui que l’Estat pagui el que deu a la Generalitat o eliminant l’espoli fiscal. I per tant obvien alternatives de forma interessada:

“Si preguntéssim als catalans entre retallar TV3 o sanitat i educació preferirien retallar TV3”

Però és que si preguntéssim entre retallar TV3 i/o sanitat/educació o que el govern espanyol ens pagui el que ens deu per no retallar res potser escollirien la segona opció, o si preguntéssim entre retallar TVE o TV3 potser escollirien retallar TVE.

És evident que aquests falsos dilemes són fets de forma intencionada per condicionar l’elecció cap a la opció de retallar tot allò que soni a català, perquè prèviament ja s’ha fet la campanya per desacreditar la opció que es vol que es retalli.

És necessari recordar que qui obliga a retallar és aquell que es gasta 840 milions en empreses amigues en una setmana, és a dir, quasi el triple del que costa TV3 en un any. Aquell que diu de retallar les ambaixades catalanes és aquell que es gasta el mateix pressupost en arreglar uns jardins i una piscina de l’ambaixada espanyola al Marroc. I podríem seguir amb el dispendi de l’Estat i els incompliments i l’espoli de l’Estat cap a Catalunya.

A mi si em fessin triar entre retallar TV3 o sanitat/educació diria que cap de les dues, que es busquin vies per optimitzar recursos però sempre mantenint el servei públic com a mínim amb la mateixa qualitat, es a dir, que el que retallaria no seria ni TV3 ni sanitat i educació sinó l’Estat espanyol que es el que ens fa triar entre retallades i més retallades mentre ens espolia i ens asfixia econòmicament de forma premeditada perquè així els seus servents a Catalunya, els servilistes del nacionalisme espanyol més imperialista facin campanya per aconseguir el seu únic propòsit: espanyolitzar Catalunya i eliminar o folckloritzar qualsevol signe de catalanitat.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s