Anàlisi de partits polítics a Catalunya 2013

A continuació us mostraré l’anàlisi dels partits polítics de Catalunya:

El gràfic que hi ha a continuació ens mostra la distribució dels diferents partits polítics en l’eix esquerra-dreta i l’eix nacional, a més del percentatge de població que es troba en l’eix esquerra-dreta en funció de la seva catalanitat.

partits polítics Catalunya

La taula que hi ha a continuació ens mostra la majoria de les votacions al Parlament fetes durant el que portem de legislatura per veure d’una forma senzilla  el posicionament dels partits polítics en alguns aspectes rellevants que afecten a la vida diària dels ciutadans. Cal aclarir que algunes d’aquestes votacions no tenien efectes directes ja que la competència recau en el govern central espanyol, com per exemple el baixar l’IVA cultural al 4%, però que marquen la tendència ideològica del partit.


parlament

La taula que hi ha a continuació ens mostra a través de les dades facilitades pel CEO i les eleccions al Parlament d’aquest 2012 la tendència aproximada de grups de partits a créixer o disminuir en suport electoral i el suport electoral aproximat que tenen ara aquests grups de partits, després de més de 6 mesos de legislatura.

partitsc

El gràfic que hi ha a continuació ens mostra a través de les dades del CEO el tipus de votant que vota a cada partit polític en l’eix esquerra-dreta. Crida l’atenció de forma comparada observar en el primer gràfic com els ciutadans situen a ERC més a l’esquerra que ICV-EUiA, però aquest últims tenen un perfil de votants més a l’esquerra que els que voten a ERC.

votoesqdreta

Finalment a la següent taula a través del CEO podem observar el nivell d’estudis dels votants de cada partit. Es destaca la CUP amb un alt nivell de votants amb estudis superiors, que són sobretot joves universitaris. També destaca com PSC, PP i C’s tenen un perfil de votant amb menys estudis que la resta.

simpatia+estudis

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s