El carreró sense sortida: El federalisme

Espanya com un país federal és una utopia, els ciutadans espanyols ja han mostrat el seu rebuig a avançar fins i tot en el model autonòmic, molt menys aspiren a un model federal.

 

No pots tornar Espanya federal perquè la seva matriu és centralista, intentar canviar Espanya per encaixar és un somni impossible i irrealitzable. Avui dia qualsevol moviment federalista el promocionen partits que tot i saber que és irrealitzable han decidit anteposar el seu interès partidista abans que l’interès de la societat venent alguna cosa impossible per mantenir el seu statu quo.

Caure en el federalisme com a possibilitat és perpetuar la nostra agonia dins d’una Espanya que ignora i menysprea a Catalunya i que farà el possible perquè aquesta es torni marginal.

Anuncios

2 comentarios en “El carreró sense sortida: El federalisme

  1. Federalistes .
    Són aquesta “espècie” que vol un estat unit, però no unitari; són els sociates que han nascut aquí i que diuen tenir “el corassón partío” i que aprecien catalunya, però els seus lligams no “els permeten” de desvincular-se de la matriu estatal…Aquests signifiquen una part vital per sumar si veuen que NO hi ha res a fer dintre d’Espanya, que NOMÉS fora podrem ser vius i ser nosaltres mateixos.
    Ells odien el PP. Estan agraïts a Catalunya perquè amb ells va funcionar l’ascensor social: han progressat aquí. Però el problema és que són de barris sense integració a la resta del país i NO han vist res més que ambient espanyol pel voltant seu i això aïlla molt l’individu. 
    Confiem que gent com el Wert o la Chacón els obri els ulls i els ensenyi que el FEDERALISME i ESPANYA són INCOMPATIBLES!!

  2. La clau ve en demostrar que l’independentisme no és incompatible amb sentir-se espanyol. Un que és de Portugal i va viure a Espanya no ha de deixar de seguir sentit-se portuguès si així ho desitja, al igual que en una Catalunya independent, qui es vulgui seguir sentit espanyol ho podrà fer.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s